Login
+Follow
Login

Terrängtävling i sanden

By friluftsliv on 2013.05.16 In Terränglopp Uncategorized

Så var dagen kommen, dagen då jag skulle springa min första tävling sen jag sprang minimaran på 80-talet. Jag var taggad till tusen när jag satte mig i bilen och körde ner till Falkenberg.

sttfalkenberg

Jag hade från början tänkt springa 5 km men anmälde mig ändå till 10 km. Jag brukar ju inte springa i sand så jag visste att det skulle bli tufft och tufft blev det. Väl på plats hämtade jag ut min nummerlapp, bytte om och började värma upp med lite löpning på stranden. Det kändes ju inte så farligt.

Dags för start och en biltuta fick agera starter, loppet var igång och farten hög. Lite för hög skulle det visa sig. Efter första turen ut i havet så stumnade benen rejält och allt blev lite trögare. Vidare gick loppet upp i sanddynerna och det var där det blev riktigt tufft. Varje steg i den lösa sanden innebar även att fötterna pressades bak 2-3 dm och pulsen steg. Min maxpuls var vid ett tillfälle uppe på 202 i dynerna! Mot slutet av banan väntade ett litet skogsparti där krafterna kom tillbaks något men jag kände ändå att ett varv till i sanden inte var att tänka på. Hyfsad nöjde ändå sprang jag in på upploppet, påhejad av fru och son tog jag mig i mål och var tämligen helt slut.

sttfalkenbergjag

Efter en stunds pustande så tog jag mig mot bilen för att hämta ombyte och vem springer då in på upploppet om inte Andreas Svanebo som vinnare i milklassen. En mycket imponerande syn att se honom älga iväg mot mål, han såg ut som om han lika gärna kunde ta ett varv till.

Efter dusch och ombyte kände jag mig ändå rätt nöjd. Det var ju ändå min första tävling på många många år. Och det blev till slut en 7:e plats i 5km klassen med 23 tävlande får jag ändå va nöjd med.

Ett riktigt bra arrangemang med riktigt goda hamburgare! Tyckte det var kul men det dröjer nog innan jag springer ett lopp i sanden igen….. Åtminstone ett år!

 

2 Responses to "Terrängtävling i sanden"

  Comments (2)

 1. Fridstaden wrote:

  Bra jobbat Pelle! Att löpa i sand är verkligen ingen picknick! 😀

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Välkommen till Traillöparen!

Jag som driver den här bloggen heter Pelle och älskar traillöpning. Här vill jag dela med mig av sånt som händer i trailvärlden, lite produkttester och hur det går med egen träning och tävlingar. 2014 så stratade jag upp Traillöparen.se och där sker den mesta aktiviteten just nu men då och då dyker det upp något spännande här också.

Förutom att jag springer en himla massa traillöpning och tävlar en del så är jag även ledare i Borås förTeam Nordic Trail.

Hoppas du kan hitta något spännande här och förhoppningsvis gillar du trail lika mycket som jag!

Numera finner Ni mig även på Trailloparen


Följ mig på Twitter! Terränglöparen
In English
Taggar
+Follow

Login